16 Bavaraca na reprezentativnim okupljanjima

Nakon početka Bundeslige i kiksa Bayerna protiv M'gladbacha, ove sedmice će širom Evrope Bayernovi igrači učestvovati u prijateljskim i takmičarskim utakmicama. Povratak igrača u Minhen se očekuje u četvrtak, gdje će se nastaviti pripremati za utakmicu u subotu protiv VfL Wolfsburga.

Lista prijateljskih utakmica u kojima će učestvovati Bavarci:

Njemačka – Brazil (srijeda, Stuttgart 20.45 h, prijenos na njemačkom ARD-u)

Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Toni Kroos i Mario Gomez – su igrači koji će predstavljati Njemačku u duelu sa selekcijom Brazila.

Luiz Gustavo će imati priliku da upiše debi za reprezentaciju Brazila. Njega je pozvao selektor Mano Menezes, koji kaže da veoma dobro poznaje Luiza i njegove mogućnosti.
Engleska – Holandija (srijeda, London 21.00 h)

Arjen Robben se našao u kadru Holandije za prijateljski duel protiv ‘Zemlje majke fudbala’, koji će se igrati na legendarnom Wembleyu.


Irska – Hrvatska (srijeda, Dublin 20.45 h, prijenos na HRT2)

Nakon povrede i šest mjeseci izbivanja sa terena, Ivica Olić je ponovo u kadru hrvatske nogometne reprezentacije. Osim njega i Danijela Pranjića, selektor Bilić je pozvao još šest igrača iz Bundeslige.

Austrija – Slovačka (srijeda, Klagenfurt 20.30 h, prijenos na austrijskom ORF-u)

Dok David Alaba u reprezentaciji ima zagarantovano mjesto, u ekipi FC Bayerna to i nije slučaj. Sada će poluvalentni igrač igrati protiv učesnika zadnjeg SP u nogometu reprezentacije Slovačke.

Ukrajina – Švedska (srijeda, Kharkov 20.00 h)

Anatoliy Tymoshchuk će igrati u prijateljskoj utakmici, za ekipu domaćina EP 2012, Ukrajinu protiv ekipe Švedske.

Slovenija – Belgija (srijeda, Ljubljana 20.45 h)

U prvoj utakmici Bundeslige Daniel van Buyten nije nastupao, ali je uvršten na spisak igrača svoje reprezentacije Belgije. Oni će na mejdan ekipi Slovenije u još jednoj prijateljskoj utakmici.

U21: Njemačka – Cipar (utorak, Karlsruhe 20.15 h, prijenos na njemačkom SPORT1)

Debi Diega Contenta! U prvoj utakmici kvalifikacija za U21 EP 2013, bayernov lijevi bek je pozvan po prvi puta u njemačku U21 reprezentaciju.

Franck Ribery nije pozvan u francusku reprezentaciju zbog povrede koju je zadobio na treningu, ali je istu zaliječio i odigrao pola sata utakmice u nedjelju protiv M'gladbacha. Francuska igra protiv Čilea u srijedu od 21.00 sati.

Takashi Usami je pozvan na prijateljsku utakmicu U21 japanske reprezentacije u Egiptu, ali Bayern nije dao dozvolu svojoj pridošlici.

Ukupno šest igrača na treningu

16 igrača je na reprezentativnim okupljanjima. Rezultat: Na otvorenom prijepodnevnom treningu u ponedjeljak trenirala su samo šestorica igrača. Franck Ribery, Nils Petersen i Takashi Usami su radili pod okom glavnog trenera Juppa Heynckesa. Zatim su ofenzivni igrači trenirali udarce prema golu, na kojem su stajali Jörg Butt i Rouven Sattelmaier.
Rafinha, koji je u takmici protiv M'gladbacha proveo svih 90 minuta na terenu, je trenirao lagano, te završio trening laganim trčanjem. Njega je popratio Luiz Gustavo, koji je pri kraju treninga otišao jer se treba priključiti brazilskoj selekciji koja će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Njemačke u Stuttgartu.

Komentariši