14 Bavaraca igra u nacionalnim dresovima

Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose i Mario Gomez, pozvani su u reprezentaciju Njemačke, s kojom će 10. Listopada  protiv Rusije u Moskvi, te u srijedu 14. Listopada protiv Finske u Hamburgu, igrati dvije posljednje utakmice u svojoj grupi. Njemačka se bori sa Rusima za 1. mjesto u skupini.

Holger Badstuber i Thomas Müller pozvani su u mladu reprezentaciju Njemačke koja će igrati dvije prijateljske utakmice, protiv Slovenije i Izraela.

Najvažnija vijest dana je ozljeda Franck Riberya. Iako je otputovao sa svojom reprezentacijom, neće nastupiti za Francusku. Razlog je stara ozljeda koljena zbog koje će propustiti zadnje dvije utakmice Tricolora. Koliko će točno vremena Ribery izbivati sa terena još se ne zna, al nadajmo se da će biti spreman za bundesligašku utakmicu protiv Freiburga koja se igra za 2 sedmice.

Hamit Altintop zaigrati će protiv svog prijatelja iz kluba, Daniela van Buytena, kada će njihove reprezentacije, Turska i Belgija zaigrati ovu subotu u Briselu. 4 dana kasnije Turska još igra protiv Armenije, dok Belgija još igra za njih nebitnu utakmicu protiv Estonije.

Hrvatska – Ukrajina

Iako ne igraju jedna protiv druge, Hrvatska i Ukrajina bore se za 2. mjesto u svojoj skupini. Anatoly Tymoschuk igrat će u subotu za Ukrajinu, kada im u goste dolazi Engleska. Tu utakmicu Ukrajinci moraju pobijediti žele li biti drugi u skupini i tako uz dodatne kvalifikacije pokušati izboriti mjesto koje vodi  u Južnu Afriku 2010. Držimo Englezima palčeve.

U hrvatsku reprezentaciju pozvani su Pranjić i Olić.  Prvo slijedi prijateljska utakmica u Rijeci protiv Katara, a onda se ide u goste Kazahstanu.

Iako je ozlijeđen, Martin Demichelis dobio je pozivnicu Maradone za posljednje dvije utakmice Argentine u ovim kvalifikacijama. Argentina igra doma protiv Perua, te ide u goste Urugvaju i mora dobiti oba dvije utakmice, žele li ići direktno na svjetsko prvenstvo.

Edson Braafheid pozvan je u nizozemsku reprezentaciju. U subotu će Nizozemska igrati prijateljsku utakmicu protiv Australije u Sydneju.

1 komentar

Komentariši