11. kolo Bundeslige: Schalke traži prvu domaću pobjedu

Jedanaesto bundesligaško kolo večeras svojim međusobnim susretom otvaraju Schalke i St. Pauli. Nakon što su prošlosezonski doprvaci ovog ljeta potrošili milijune na nova pojačanja kako bi učinili realnijima Magathov plan za osvajanje naslova prvaka do 2013. godine,  stvari su krenule nizbrdo i Schalke je trenutno pretposljednja momčad Bundeslige sa samo šest bodova iz deset utakmica, jednako koliko je skupila i posljednja Borussia Mönchengladbach.

"Nema sumnje da je ovo najteži trenutak u mojoj karijeri. Ne borimo se dovoljno snažno. Ovi igrači nisu navikli na borbu za izbjegavanje ispadanja iz lige, ovo im je nešto novo." rekao je Magath pred večerašnji susret sa 13-plasiranim St. Paulijem.

"Veselim se prilici da konačno pobijedimo jednu domaću utakmicu u Bundesligi. Kada bacite pogled na ligu, možete jasno vidjeti na primjeru Bayerna da je jedna pobjeda često dovoljna da se stvari promijene. I dalje smo daleko od kraja sezone i jednako kao što nikada u ovoj fazi sezone ne bih govorio o borbi za naslov prvaka, tako ni sada ne želim govoriti o borbi za opstanak. Ipak, svaka utakmica u kojoj ne osvojimo tri boda neće nas primaknuti bliže ostvarenju našeg cilja, što je za sada sredina ljestvice." dodao je Magath.

Njemački mediji predviđaju kako bi Magath ovog puta mogao ostaviti na klupi Raula, nakon što je iskusni napadač u dosadašnjih deset kola postigao samo jedan gol, dok s druge strane neće biti bivšeg napadača Schalkea Geralda Asamoaha, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu.

Jedan drugi bivši igrač će ipak biti u sastavu St. Paulija. Carlos Zambrano je prije dvije godine otišao na posudbu u St. Pauli i postao centralna figura u njihovoj momčadi, iako na naslovnice često dolazi zbog svoje agresivne naravi. Unatoč tome, trener Holger Sanislawski je sretan što ima tako odanog igrača u svojim redovima.

"Sretan sam kada je on agresivan. Ako ništa, draže mi je kada igrača moram smirivati, a ne motivirati." kaže Stanislawski.

U subotu, drugoplasirani Mainz bi ponovno, makar na 24 sata, mogao preuzeti vrh ukoliko ostvari pobjedu na gostovanju kod Freiburga, dok trećeplasirani Hoffenheim u jednoj od najzanimljivijih utakmica ovog kola putuje u goste Hamburgu. Bayern se nada produženju svog pobjedničkog niza na gostovanju kod posljednje Borussie iz Mőnchengladbacha.

Vodeća Borussia Dortmund u nedjelju gostuje kod Hannovera, gdje svakako očekuje novu pobjedu i ostanak na vrhu ljestvice, a isti dan četvrtoplasirani Bayer na svom terenu dočekuje Kaiserslautern. U istom terminu igra se i derdi kola između njemačkih predstavnika u Europa ligi i Ligi prvaka, Stuttgarta i Werdera.

Komentariši